Bullet Journal Juli – Månadens Citat

7 juli, 2017 6 Comments

Det är den sjunde idag och har alltså varit juli i en hel vecka, jag gissar därför att de av er som har en bulletjournal och inleder nya månader med en egen sida redan har gjort era, och att detta inlägget därför troligen inte kommer kunna agera inspiration för just juli månad, men kanske till ert augusti-spread?

Hur mycket tid jag lägger ner på mina månadssidor varierar, någon gång har jag kommit på mig själv med att rita på sidan inte bara en dag utan två, medan jag andra gånger slänger ihop i ett nafs. Juli månad blev för mig en variant i den sistnämnda kategorin och eftersom jag jobbar på att släppa kontrollen lite passade det alldeles utmärkt att låta det bli lite snett och tokigt.

Jag tycker om att börja min månad med ett citat som får agera ledord för de kommande trettio dagarna- något som jag behöver minnas eller jobba på. I juni skrev jag ”done is better than perfect”, som påminnelse för just det där med att släppa lite på saker och ting. Ibland är det faktiskt så att ett mejl som skickas iväg är bättre än det som ligger kvar bland utkasten för att formuleras perfekt, ibland är den bästa träningen den som blir av och det bästa blogginlägget det som faktiskt publiceras.

Frihandade blommor till juli.

Om jag lyckades influera min månad med ordspråket? Det tycker jag! Absolut! Med några motgångar och lite prestationsångest, men saker blev snarare done än perfect, vilket är bra! Perfekt är ett så relativt ord att jag med två dagars mellanrum kan ha ändrat uppfattning. Mitt perfekt är kanske inte ditt perfekt och så vidare, men gjort är gjort och det är bra.

On the other side of fear lies freedom

I juli har jag skrivit ”on the other side of fear lies freedom”, något som för min del alldeles på riktigt varit livsavgörande. Ni har blivit några fler här inne de senaste två månaderna och jag vet inte om ni vet, men jag har åtta år i bagaget av ätstörningar. Sådana som vid en period fick mitt hjärta att slå hälften så många slag som det borde. Att bli frisk är det läskigaste jag någonsin gjort, men också det bästa, såklart.

Idag har jag en puls på 65 istället för 36 och slåss inte för att leva, men det finns andra, mindre allvarliga stunder då jag fortfarande behöver bli påmind om hur bra saker som väntar efter allt det läskiga. Kanske inte för att överleva, men för att kunna leva som jag vill. Det kan handla om att träffa en ny person, att ringa ett samtal eller att testa något nytt (psst… kika in Monthly Makers tema för månaden, något som passar väl in på ämnet!).

Redan på tisdag ska jag ta mitt första steg mot något fruktansvärt läskigt, och jag hoppas att det är värt det, att det är guldglimmande och underbart roligt på andra sidan. Jag tror det!


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!

6

6 Comments

 1. Svara

  frida G Svensson

  8 juli, 2017

  jag vill SÅ gärna göra bullet journal. jag försökte en gång men det stressade ihjäl mig. Antar att jag har en gärna som inte kan organiseras genom en bulletjournal! =)

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   8 juli, 2017

   Jaså? Kanske den inte blev rätt, hur organiserar du för tillfället?

 2. Svara

  Jeanette

  9 juli, 2017

  Jättefint. Läste din intervju på Influencers of Sweden när du blev utsedd till Månadens Medlem och hitta hit nu tack vare den 🙂 Du berätta att du blogga länge i dagboksstil, men ville sen satsa mer. Hur fann du din strategi när det kommer till bloggen? Jag sitter fast i dagbokskrivandet, men vill satsa mer och hitta en bättre bloggstrategi för mig. Men är lite fast i hur jag ska hitta den 🙂

  http://fruthomsen.vimedbarn.se

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   10 juli, 2017

   Jag satte mig ner och skrev ner 4 grundstenar jag vill blogga om, alltså i mitt fall tatuering, diy, inredning och ”om mig”, i min bulletjournal har jag sedan listor över inlägg som skulle kunna passa in på dessa ämnen, bara som en brainstorm, har jag inget planerat att blogga om kikar jag tillbaka till listan. Du kanske kan se över hur tidningar och magasin skriver om dina ämnen? Hur bloggar dina favoritbloggare?

 3. Svara

  Jeanette

  10 juli, 2017

  Det har jag börjat kolla på, vilken variation de bloggar jag gillar bäst har. Men bra idé att skriva de grundämnen/kategorier man tycker om och sen gå efter det. Ska ta och göra det 🙂

 4. Svara

  Johanna

  10 juli, 2017

  Åh har sett så många videos av bullet journals, kanske ska våga mig på en snart med☺️
  Gillar citaten, har en annan version som gammal favorit:
  Dont let perfect stand in the way of good

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: