Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Om Bloomingville Barbara och min kafferesa – Emilia Westerstrom Om Bloomingville Barbara och min kafferesa – Emilia Westerstrom

Att jag anser kaffe vara livets dryck har inte undgått någon va? Jag älskar kaffe. Mest på morgonen såklart, men helst efter varje måltid när sötsuget kickar in men kaffesuget skriker högre.

Visste ni att jag har jobbat i en fiskbutik? Jodå. Under lördagarna i åttånde klass diskade jag, städade kylrummet och torkade golven inringad av en doft av fisk. Jag fick lära mig att göra hovmästarsås och romsås och under påsken memorerade jag olika sorters sill så gott jag kunde och mellan fisklukt och golvbrunnsrens gjorde jag debut som kaffekärring. Vidbränt kaffe och lättmjölk fanns ständigt i ena handen.

Bloomingville kaffekopp

Barbara heter koppen och kommer från Bloomingville!

I gymnasiet fick jag kaffedetoxa. Då jobbade jag extra som ledsagare och en kopp kaffe i pappmugg kostade sex kronor i kafeterian. Jag drack en halv kanna kaffe varje morgon, ur pappmugg på varje rast och ibland på lektionerna. Så fort jag kom hem gjorde jag sex koppar till och sen en gång till efter maten. Jag har aldrig haft så ont i huvudet som vid kaffeabstinens, är inte det sjukt?

Pappa kallar mig fortfarande för kaffekärring men mitt problem har skiftat fokus. Kaffekoppar, hur gör vuxna människor? Väljer man en servis och sen har man de kaffekopparna tills alla är kantstötta och spruckna eller hur många olika sorter får man ha? Hur många av varje? Hur gör man?

Barbara kaffekopp Bloomingville

Visst är den fin?

Mitt morgonkaffe dricks alltid ur dessa från House Doctor men i helgen hittade jag en ny kärlek, Barbara, från Bloomingville. Hur fin?  Vi for på soffjakt och kikade på både Ikea-soffan och den gröna från Ilva och så passade vi på att leta present till Simons mamma. Och där stod dem. Halvt vitglaserade, halvt rått sandigt i perfekt storlek med världens roligaste öra. Jag stod och höll i dem länge, vi har ju egentligen inte plats i köksskåpen.

Två stycken kan jag nog klämma in, tänkte jag, men Simon tyckte att en räckte ”du använder ju bara en på dina bilder”, och så lyssnade jag på honom. Hur dum får man va? Jag ska köpa en kompis till den i veckan.


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!
[dot_recommends]

2 Comments

 1. Svara

  Jenn - forever abroad

  23 augusti, 2017

  Ihhh. Ja. Kaffe är så bra, gott och mysigt. Jag vill egentligen ha massor av olika koppar, för olika humör och känsla liksom. Tycker man lätt tröttnar på en kopp 😉

 2. Svara

  Mia Bergvall

  23 augusti, 2017

  Sjukt snygg kaffekopp! Är lika mycket kaffetant som du!

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS