DIY: String-ljusstake av kastanjer

11 oktober, 2017 5 Comments

Hej! Glada nyheter! Jag har fått låna min systers dator under några dagar medan strulet med min fortsätter. Min dator har helt gått i graven och kostar 7000 kronor att reparera, lite saftigt, kan jag tycka, menmen. Nu har alltså en lånedator och för att fira har jag ett DIY-inlägg till er!

Jag berättade ju hur jag plockat på mig högar av kastanjer utan att ha någon egentlig plan vad jag skulle göra med dem? Igår satt Simon och ritade sent på kvällen och påpekade hur mysigt det var att han hade ett ljus tänt. Han tyckte att vi skulle ha fler ljus på ovanvåningen och poff så visste jag exakt vad det skulle bli av kastanjehögarna!

Har ni sett de där String-ljusstakarna av träpärlor som är poppis på Instagram? Ja, ni vet. Något sådant måste man ju kunna göra av kastanjer tänkte jag, plockade fram borrmaskinen och började knåpa! Så här i efterhand kanske jag tänka att min ljusstake inte är i närheten lik String-varianten, men det gör ingenting, den är ju fin ändå!

Stringljusstake av kastanjer

Jag fick en sån instant jul-feeling från första sekund när jag fotade tända ljus. När jag ser såna här bilder kan jag längta till julen, men det räcker att gå utanför dörren för att bli påmind om baksidan av vintern..

Läs mer: Enkelt DIY: Dekorera kastanjer 

String-Ljusttake av kastanjer, det här behöver du:

 • Kastanjer, ca 20 st beroende på storlek
 • Borrmaskin med litet borr
 • Mjuk ståltråd, ca 40cm
 • Rundtång och någon form av avknipsartång
 • Kronljus

Gör såhär:

 1. Borra hål rakt genom alla kastanjer, var på kastanjen spelar mindre roll.
 2. Knipsa av ungefär 40 cm mjuk ståltråd och gör en ögla i ena änden med rundtången
 3. Trä på kastanjerna på ståltråden, gör en ögla i slutet av ståltråden, låt ett par cm vara tomma från kastanjer.
 4. Använd ett kronljus som mall och vira kastanjerna i en cirkel runt ljuset, fäst cirkeln genom att vira ståltråden ett varv och gör samma sak igen, och igen.
 5. Variera utseendet på din ljusstake genom att böja på ståltråden
 6. I med ljus, tänd och njut!

Skulle ljusen stå lite vingligt bland kastanjerna fungerar alltid papperstricket! Vira en tunn remsa hushållspapper i bottnen av kronljuset och sätt ner i ljusstaken, vips! Mer stabilt!

Annars då? Jo, igår köpte jag färdigt min utstyrsel till Stora Influencerpriset som går av stapeln på fredag! Jag är, som jag säkert tidigare nämnt, nominerad till årets nykomling vilket känns himla himla fint! Extra roligt är att fler DIY-bloggare är nominerade i andra kategorier; Anna-María i årets kreatör och Helena Lyth med nätverket Nordinary i kategorin årets innovatör. Vi tar över världen nu, vi skaparsjälar! Tjoho!

Jag kommer vara glammig i svart och Simon, som kommer följa med som support och accessoar, kommer vara världens coolaste, jag önskar att jag fick visa redan nu, men ni får hålla på dreglet ett tag till!


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Facebook och Bloglovin’! Tack! 

4

5 Comments

 1. Svara

  Johanna

  11 oktober, 2017

  Men Gud så snyggt! Så bra sätt att göra något med kastanjerna, dom är ju så vackra!☺️✨🍁

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   12 oktober, 2017

   Tack! Visst är de! 😍😍

 2. Svara

  Wilda

  15 oktober, 2017

  Så otroligt vackert! Älskar kastanjfärgen och det här var något alldeles extra!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   16 oktober, 2017

   Tack Wilda! Jo eller hur!! älskar utseendet på kastanjer!

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: