Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Bloggen fyller 1 år! Här är de bästa inläggen, månad för månad! – Emilia Westerstrom Bloggen fyller 1 år! Här är de bästa inläggen, månad för månad! – Emilia Westerstrom

Hipp Hipp Hurra! Bloggen fyller ett år idag! Är det inte helt fantastiskt och sjukt? Jag är helt utom mig, den lycka som bubblar i maggropen när jag tänker tillbaka på vad detta året gett mig är en lycka jag gärna behåller, år efter år.

Jag startade upp bloggen med en del erfarenhet i bagaget, från och till har jag dagboks-bloggat i säkert nio år men med egen domän, specifik nisch och massvis med inspiration startade jag emiliawesterstrom.se med ambitionen att en dag inkludera bloggen i mitt företag och se den som en lika säker inkomstkälla som min tatueringsverksamhet.

Under året har jag träffat så fantastiskt många fina människor, inte minst Clara, som jag mötte redan några veckor innan bloggen publicerades. Jag har åkt skidor i Åre på Winter Workation, lärt mig om SEO och CPM. Jag har pratat i radio, synts på teve, haft en egen workshop och nominerats till ett pris. Jag har blivit Monthly Makers-värd. Tjänat några slantar. Jag har gått på gala, jag har fått fina recensionsex av nya böcker och jag har intervjuats både en och två gånger. Jag har gått på event och bloggmingel, druckit kaffe med främlingar. Och så har jag fått fina kommentarer av er. Någon hälsade på stan, en annan kom och tatuerade sig. Ni är lika fina allihop.

Att det skett under ett år, allt det här, det förstår jag knappt. Och ju mer jag skriver desto mer kommer jag på. Fina saker jag fått uppleva. Varma kramar, klingande skratt. Motivation, glädje, glöd.

Det är en uppåtgående spiral, ni, alla upplevelser och nyheter, och även om det är enkelt att komma ihåg de stora eventen, är det svårare att minnas de små blogginläggen, de som faktiskt är anledningen till allt annat, till det runt omkring. Som ett grattis på födelsedagen, och ett tack till er, tycker jag att vi kikar på bloggens bästa inlägg! Månad för månad! Klicka på rubrikerna för att komma till respektive orginalinlägg.

spritsade pepparkakor

Antalet pepparkakor jag spristade förra året blev fler än jag orkade räkna, jag var helt besatt!

November 2016: Spritsa pepparkakor – mina bästa tips!

I november 2016 var jag alldeles uppumpad av energi och idéer och tidigare än något år förut började jag julpyssla. Bäst av allt blev pepparkakorna. Jag hittade den bästa sammansättningen ingredienser för kristyr och gjorde lager på lager av vita och röda pepparkakor. Köksbänken ockuperades, burkar fylldes, och Simon kastades rakt in i det kreativa kaos som skulle komma att bli vardag med en kreativitetsbloggare som sambo.
Hur jag ska toppa dessa pepparkakor i år vet jag inte, jag är fortfarande nöjd!

December 2016: Fragment från min dåtid

I december inspirerades jag av Sandra, som då drev bloggen Atilio.se och skrev ner små fragment från min dåtid. Minnen som inte släppt mig, som aldrig kommer släppa. Bloggen var fortfarande nyfödd och jag publicerade det som föll mig in till en större grad än vad jag gör nu. Idag planerar jag ganska noga och delar bara med mig av vissa saker. Synd, egentligen. Jag älskar ju att skriva.

Vi skriver en lista säger du. Vi kan betygsätta honom. Se om han duger till nåt. Och så skriver du ner alla egenskaper du kan komma på. Och noll som poäng på varje.

Januari 2017: Att slås ner av lycka. Och upp igen

Efter en fantastisk helg i Åre drabbades jag av lycko-bakfylla. Allt som var så fint, försvann så fort. Ett nattågs avstånd mellan bubblig glädje och mörker.

Foto: Helena Gunnare / Ohdarling.org

Februari 2017: Tips – ta fina foton i fönstret!

I takt med att bloggen började formas dit den är idag började jag ta fler arrangerade bilder, på flatlays och stilleben. Det jämnaste ljuset hittade jag i våra djupa fönsterkarmar på ovanvåningen och självklart ville jag dela med mig av tipset till er!

Mars 2017: Hemma hos Stinas tillvaro

I mars träffades Monthly Makers-gänget en helg i Stockholm för att knyta vänskapsband och planera inför skaparåret tillsammans. Beatrice och jag åkte tillsammans från Lund och bodde två nätter hos Stina. Vi fick frukost serverad på finporslin och jag passade på att ta lite bilder på Stinas hem, som vid tillfället var extra stylat inför försäljning.

Palettbladssticklingar, en bibel och torkad eukalyptus var ett av flera stående arrangemang hemma hos Stina. Jag önskar verkligen att jag kunde lyckas med konsten att låta mina stilleben stå kvar, istället plockar jag från dem till foton och stökar ner snabbare än fort.

April 2017: DIY – Paper cut easter eggs

Påskpyssel har jag nog inte ägnat mig åt sedan förskolan, men i april åkte fjädrar, äggformer och påskris fram! Allt för bloggen såklart! Mina paper cut easter eggs till påskriset blev hur fina som helst, men bidrog till ett så irriterat carpaltunnelsyndrom att tummen ryckte konstant i två dagar och jag var tvungen att avboka flera kunder. Ooopsie.

Maj 2017: Hur man blir kreativ!

Efter återkommande frågor om hur jag kan vara så kreativ skrev jag ett blogginlägg som svar i maj. Självklart är jag inte kreativ alltid, jag har svackor, tvivel och olust, men när jag måste koppla på kreativiteten har jag en hel del ess i rockärmen. Jag går fortfarande tillbaka till listan själv då och då och påminns om min briljans.

Att bara göra det är ett av mina bästa tips för att bli kreativ. Rita något bara. Värm upp pennan och innan du vet ordet av föds nya idéer i tankarna.

Juni 2017: Tatueringarna som är trendigast just nu

Mitt inlägg om trendiga tatueringar ger googletrafik så gott som varje dag, ni verkar vara väldigt nyfikna på tatueringstrender! Jag skulle säga att stjärnkonstellationerna redan flugit förbi, men i övrigt ser jag fortfarande ett mönster i flera av motiven jag nämnde. Allra bäst gillar jag ju såklart buketterna just nu, can’t get enough.

Är det kanske dags för ett nytt inlägg om trendiga tatueringar? Hej och hå vad snabbt det svänger!

Juli 2017: Vegansk tatuering – detta bör du hålla koll på

Även inlägget om vegansk tatuering googlas flitigt fram. De lärde tvistas om en av punkterna i inlägget, men jag tänker better safe than sorry och låter den stå kvar.

Augusti 2017: Vad är en Bulletjournal och varför ska du ha en?

I augusti skrev jag ett ganska övergripande inlägg om vad en Bulletjournal är, och varför vi alla bör ha en. Under hösten har mitt eget engagemang med min Bulletjournal minskat något, men den följer med mig och är min bästa vän under stressiga dagar med mycket att göra.

September 2017: Vegansk glass med kokos och kakao

Nicecream. Lord have mercy on my soul, jag älskar nicecream! Vi har alltid frysen till hälften fylld med skivad banan och min favorit kommer för alltid vara kombinationen med kakao och kokos. Jag äter glassen till frukost, mellanmål och efterrätt, även om jag numera behöver sitta inlindad i dubbla täcken under tiden för att inte frysa ihjäl i en sval lägenhet.

Här är ord överflödiga. Har ni inte testat? Testa!

Oktober 2017: Enkelt DIY – dekorera kastanjer

Mitt mest uppskattade inlägg förra månaden var något så enkelt som lite mönster i nyplockade kastanjer. Jag pratar ofta om att jag vill ha användning för mina DIY’s men ibland får användningsområdet ”det är fint” räcka.

Och det var det. Ett år av kreativitet, tatueringar, inredning, känslor och glass. Hur mitt nästa år kommer se ut här på bloggen har jag ingen aning om, men bara genom att skriva detta inlägget känner jag mig ganska trygg med att det kommer bli kickass!

Vilket är ert favoritinlägg från mitt första år på Emiliawesterstrom.se?


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Facebook och Bloglovin’! Tack!

[dot_recommends]

10 Comments

 1. Svara

  Christina

  2 november, 2017

  Tänk att din blogg bara funnits i ett år! Det känns som om jag har läst den i en evighet minst. Grattis till första året, hoppas det blir fler!

 2. Svara

  Clara, Bossbloggen

  2 november, 2017

  Är ett alldeles underbart nöje att jag får hänga och prata med dig varje dag vännen – inte bara inom vårt team utan genom din blogg med. Du är en sån superstjärna och har gjort ett så sjukt bra jobb under det här året: heja, heja! 😀 <3

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   2 november, 2017

   Så fin du är! Tack för all pepp?

 3. Svara

  Anna María

  3 november, 2017

  Hurra för bloggen och dig! Du är grym och otroligt inspirerande på så många sätt! Ser fram emot fler år 🙂

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   3 november, 2017

   Åh tack! Detsamma till dig!!✨❤️?

 4. Svara

  Mia Bergvall

  3 november, 2017

  Grattis!! Blev så sjukt peppad av ditt inlägg! Jag vill ju också blogga mer och få fler läsare men har fastnat i ”varför skulle folk bry sig om mitt liv”-tänket. Måste komma ur det för jag har så mycket kul jag vill dela med mig av! Ska ta mig tid sen och läsa dina bästa inlägg!
  Stor kram och trevlig helg!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   3 november, 2017

   Usch ja, det är en tråkig fälla att hamna i, jag trillar också dit ibland! Samtidigt vet jag ju att jag själv uppskattar vardagsbloggare och en insyn i andras liv! Heja dig✨✨✨

 5. Svara

  FREEDOMtravel

  6 november, 2017

  Stort GRATTIS! Man vet aldrig vart en blogg tar en 🙂

 6. Svara

  Wilda

  18 november, 2017

  Jag är så imponerad över ditt bloggande och din känsla för estetisk. Det är en ren njutning att följa dig! Nu ligger jag lite efter i läsandet men jag ser verkligen fram emot att följa dig framåt. 😀

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS