Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Blomsterpill med Hanna Wendelbo – Emilia Westerstrom Blomsterpill med Hanna Wendelbo – Emilia Westerstrom

Hej fina vänner! Hoppas att allt är bra med er idag! Här skiner solen och värmer upp lägenheten till tropiska grader i vardagsrum och kök, samtidigt som ett ganska olägligt strömavbrott förvandlat övriga rum till istiden. Att strosa omkring hemma idag är lite som Holiday Club Åre’s Sauna world. Åttio grader, fyrtio, minus arton och så vidare. Runt runt.

Idag ska jag möta upp Joanna för fika. Vi hade bokat tid för lite snack för någon vecka sedan, innan jag for till Åre, men eftersom jag klantade ihjäl mig och dubbelbokade mig till max den dagen fick vi hitta ett nytt tillfälle. Ett tillfälle som blev idag. Men innan jag klär på mig och går upp mot stan ska vi kika lite mer på vad som hände under årets Winter Workation.

Jag blev så ledsen över att jag inte hann haffa en sånhär kvist. Glädjen i min kropp när någon annan bestämde sig för att lämna tillbaka sin. Ovärderlig.

En av de grymma deltagarna på resan var Hanna. Hanna är designer, konstnär och blomsterentusiast och jag har följt henne länge på Instagram just därför. Förutom tapet och mönsterskapande är blomsterpill en återkommande punkt hos Hanna och jag blev så himla himla peppad när jag insåg att vi på vår Winter Workation skulle få delta i en workshop i just blomsterpillande – att bygga mandalas av kronblad.

Vi tog plats på golvet i hotellets yogasal, rullade ut tyger och filtar framför oss och satte igång att dissikera blommor för att sedan omorganisera bladen i cirklar. För mig som bloggar om kreativitet var ploten spot on direkt, men jag insåg också ganska snabbt att även om workhopen inte nödvändigtvis gett mig content, blev den en viktig paus och ett sätt att ladda batterierna för att liksom jobba ännu lite hårdare efteråt.

Utsikten från yogasalen

Jag kan fastna lite i det ibland. Vad är poängen med det här? Hur ger det mig kunder? Läsare? Pengar? Och så glömmer jag vad som är roligt, jag glömmer att andas och jag glömmer att pausa. Jag blir så stressad av att allt måste generera något större och istället för att då bli motiverad och sätta igång blir effekten ofta lite som när man hade för många läxor i skolan – allt var så viktigt och det enda som hände i min hjärna var en kortslutning där jag inte visste var jag skulle börja och allting slutade med att varenda läxa fortsatte ligga orörd. Hänger ni med?

Resterna från blomsterpillet mötte vi på snöskovandringen. Fint i sig.

Hannas blomsterpill blev ett välbehövt avbrott för mig. Ett befriande sådant. En stund där jag fick koncentrera mig, stänga allt annat ute och ha roligt och det är hela poängen. Att slappna av och vila hjärnan är hela poängen. När blomstermandalan var färdig sopades den ihop och blev till skräp och slängdes ut på sjön tillsammans med stressen.

Jag vill fortsätta göra blomsterpill. Jag har ju gjort liknande förut, med frukt, tidigare när jag fastnat i det där att allt måste vara uppfinnande av hjulet. Frågan är, om jag kanske inte till och med ska köpa med mig snittblommor hem efter fikan med Joanna. Kanske, vi får se.

HÄR hittar du mer av #Hannasblomsterpill, och HÄR hittar ni Katarinas blogg, tjejen som hjälpte mig ta översta bilden. Tack tack!

Ha en fin dag hörrni!

9 Comments

 1. Svara

  Joanna- Livet med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom typ 2

  5 februari, 2018

  Hon är så duktig. Önskar att jag också hade kunnat vara med i Åre

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   5 februari, 2018

   Visst är hon! Nästa år kanske?

 2. Svara

  Jenn - forever abroad

  5 februari, 2018

  Det låter som en så härlig grej och ser så vackert ut – men jag som är kass på att ”skapa med mina händer” (t.ex. måla eller pyssla ihop saker) kan inte låta bli att tänka att jag mest skulle få prestationsångest och bli ledsen över att min blomma blev så ful? Haha…

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   5 februari, 2018

   Nej men det var det som var det bästa!! Allt blir liksom fint! Vi fick även testa att använda en app som spegelvänder bilder, vilket innebar att man bara behövde göra ena halvan av mandalan!

 3. Svara

  Alma

  5 februari, 2018

  Åh så fint och vad mysigt det låter! Blir sugen på att själv prova.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   5 februari, 2018

   Ja men testa!! Man får himla mycket blad ur bara en blomma också så det behövs inte så mycket för att skapa!

 4. Svara

  Ellen Lindberg

  5 februari, 2018

  kan verkligen tänka mig att det här var lugnande och välbehövt. ser så härligt ut! + blommor är ju något utav det finaste, alltid ett plus att involvera blomster.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   5 februari, 2018

   Eller hur! och när de håller på att vissna lite – bambaaaam blomsterpill! Perfekt!

 5. Svara

  Anna-Maria

  6 februari, 2018

  Vad härligt och avslappnande det låter! 🙂 Skönt att det verkar ha varit så kravlöst också. Jag känner annars igen mig väldigt i det där med läxberget som inte blev gjort alls när det blir för mycket saker. Och att det alltid måste vara så hög prestation i det man gör. I alla fall är det så lätt att döma sig själv och ha orimliga krav på sig själv kan jag tycka.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS