Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Hur jag redigerar mina mobilbilder – Emilia Westerstrom Hur jag redigerar mina mobilbilder – Emilia Westerstrom

Sedan jag började publicera lite mobilbilder här då och då har jag fått några frågor om hur jag redigerar dem och får dem så ljusa och fina. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av hur jag gör, men jag vill också bara klargöra att det absolut bästa man kan göra såklart är att ta en bra bild från början. Ansträng dig lite för att hitta bästa selfieljuset, dra fram en reflexskärm om du har och tänk gärna på samma sätt som om du skulle tagit bilden med en systemkamera. Med dagens mobiltelefoner går det att fånga hur fina bilder som helst.

Sköter man allt det där snyggt redan innan bilden fyras av kan det räcka med ett VSCO-filter. På bilderna HÄR har jag tillexempel endast lagt på M5, och på pizzabilden HÄR har jag inte gjort mer än att lägga A6 on top. Men så finns det ju de där andra gångerna när en bild bara knäpps av i farten eller när ljuset är omöjligt hur man än roterar omkring. För de gångerna har jag en hel del ess i rockärmen. Häng på!

Jag ljusar alltid upp bilden först i Bildjustering

Ljusa upp och ge kontrast

Det första jag gör när jag tagit en mobilbild jag vill redigera är att öppna den i Snapseed. Jag börjar med Verktyg -> Bildjustering och går igenom de olika stegen. Oftast drar jag mest i ljusstyrka, atmosfär och skuggor. På bilden ovan har jag dragit upp ljusstyrkan ganska extremt, och det brukar jag göra! Bli inte rädd om bilden tappar kontrast, det går att fixa tillbaka i skuggor!

Penselverktyget <3

Plocka bort störande detaljer

När jag är klar med Bildjustering går jag eventuellt in på Verktyg -> Healing, det är precis som man kan tro en motsvarighet till Photoshops Lagningspensel och trollar bort allt från störigt ludd till hyllkonsoller. Måla med verktyget över biten du vill ta bort och vips så är det väck!

Efter Healing går jag in på det viktigaste – Pensel!! Med penselverktyget brukar jag jämna till ljuset lite genom att ljusa upp störiga skuggor, i detta fallet den som skapats av hyllplanet, och den väldigt mörka där soffkuddarna ligger huller om buller. Tänk bara på att inte mixtra allt för mycket med exponering, överdriver man får man snart en effekt som snarare ser ut som extremt dålig HDR än något annat.

Mättnad, under Pensel, är mitt bästa trick

Jämna till färgen

Mitt absoluta favorittrick är Verktyg -> Pensel -> Mättnad. Holy macarony, där händer det grejer. Eftersom jag i grund och botten är en perfektionist av rang (ja, det tar emot att lägga upp detta inlägget som inte alls är fint), började jag använda mättnadspenseln för att få samma nyans av vitt i alla mina Instagrambilder. Det störde mig alldeles för mycket om en bild hade ett blått stick och en annan ett gult, så jag började sudda ut allt vad färg heter, helt enkelt.

Jag målar med -10 på vissa ställen, och -5 på andra, risken är annars att det i bilder som denna hade fått en touch av ”jag har precis skaffat Photoshop” genom att hela bilden blivit svartvit utom växten i hörnet.

Före och efter! Bam.

Lägg på ett filter

När det vita är vitare än Anna Books tänder är jag klar i Snapseed och exporterar bilden till VSCO! Det kan tyckas vara ett onödigt steg, ja, men så är det! I VSCO lägger jag på ett filter som passar, lägger eventuellt på lite skärpa och på mina tatueringsbilder tillexempel brukar jag använda Skin Tone för att få ungefär samma nyans på alla mina bilder.

Och that’s it! Varsågoda!

13 Comments

 1. Svara

  Jenn - forever abroad

  21 maj, 2018

  Oj, här fanns det att lära. Vilka bra tips!! Tack. Och älskar humorn också <3

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   21 maj, 2018

   Så roligt att du gillade det! Du utvecklas ju snabbare än ljuset i ditt foto!!

 2. Svara

  Rebecca

  21 maj, 2018

  fint värre!

 3. Svara

  Jeanette

  21 maj, 2018

  Jättesnällt att du delar med dig av detta 🙂

  https://lifebyjia.se

 4. Svara

  Malin Lundsten

  21 maj, 2018

  Sjukt många bra tips! Har i år insett finheten i Lightroom för mobilen och antar jag kan ta med mig dessa lärdomar in i den applikationen också – så tusen tack <3

 5. Svara

  Elin Häggberg // Teknifik

  21 maj, 2018

  Snyggt! Grymma tips ju!

 6. Svara

  Jenny Krusbär

  21 maj, 2018

  Bra tips! Är också ett fan av snapseed + vscocam men du hade verkligen några fler ess i rockärmen.

 7. Svara

  Ellen Lindberg

  21 maj, 2018

  åh, gillar detta så mycket!

 8. Svara

  La Linda

  22 maj, 2018

  SÅ BRA!

 9. Svara

  malinl

  22 maj, 2018

  tack för bra tips! Vilken grej! Men … allt jag målar blir orange? Inte så vitt o fint som ditt (antar skitenkelt, hittar inte?)

 10. Svara

  malinl

  22 maj, 2018

  TACK för bra tips som till och med jag hänger med på. Super!!

 11. Svara

  Frida Björkroth

  22 maj, 2018

  Amen grymt, stort tack för detta grymma inlägg 🙂

 12. Svara

  Wilda

  26 maj, 2018

  Vilket fantastiskt inlägg Emilia! Du har ju talang som få.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS