Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 En porslinshund som inte liknar Selma – Emilia Westerstrom En porslinshund som inte liknar Selma – Emilia Westerstrom

”I början när jag flyttade hit och bodde själv hade jag det jättefult hemma. Så jag tänkte på hur tjejer brukar inreda och så köpte jag ett fat till soffbordet och hällde små stenar på” sa min kollega för att försäkra mig om att en porslinshund som är en skotte och inte en schnauzer men åtminstone liiite liknar Selma inte alls är världens mest onödiga köp.

Jag är skitbra på onödiga köp. Extra bra på spontanköp och åh-jag-hittade-en-hundring-i-fickan-köp. Den vita hunden köpte jag på Erikshjälpen för säkert ett år sedan och har älskat den sen dess, trots att det är ett porslinsdjur och jag är under 80 år gammal, och trots att min ursäkt för den är att ”den liknar Selma” medan den i verkligheten har noll likheter bortsett från skägget.

Den svarta skymtade jag på Brandstationen någon gång i början när jag flyttade hit, och även om jag i vardagen onödighetsköper saker varje vecka har jag dragit mig från att gå in och plocka med mig just denna. Varför, undrar jag nu. Den är ju SÅ gullig.

Hur är det med er annars? Jag är trött och bakfull och så himla glad att det är söndag och att jag inte har något planerat mer än att hämta ett paket hos ett Postnordombud och ett hos Schenker. Ni ser ju. Denna gången har jag däremot köpt något vettigt – lampor!

Efter pakethämtning, kaffekonsumtion och en tandborstning tänkte jag att Selma och jag ska ta oss ner till en park, gotta oss i solen, äta en glass och läsa ut Hjärtat är bara en muskel – en bok jag började läsa för superlänge sedan men helt plötsligt glömde bort att jag hade. Den är fin, sorglig.

Sköt om er, okej?

4 Comments

 1. Svara

  Amanda

  8 juli, 2018

  Älskar man det så är det inte onödigt, brukar jag tänka. Värre är det med saker man köpt som inte gör en glad eller fyller någon funktion.

  Relaterar så till att hitta ”nästan-schnauzers” även om det så bara är skägget som stämmer! Hade dock i Edinburgh, av alla ställen, turen att hitta muggunderlägg med en surgullig dvärgschnauzer i skotskrutigt täcke, vilket blev en mycket uppskattad present till mina schnauzerägande föräldrar.

  ”Hamish is a miniature Schnauzer. He doesn’t like wearing his tartan anorak much – hence his grumpy wee face.”

  https://www.gilliankyle.com/?s=hamish&post_type=product&product_cat=0

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   8 juli, 2018

   Nä men GUD vilken söt liten schnuzzi! Mycket uppskattat tips här också, tack!!

 2. Svara

  Ellen Lindberg

  8 juli, 2018

  park, sol och glass låter så himla bra! jag och otto ligger nerbäddade i soffan eftersom jag fick feber igår. så himla typiskt. men tänker att sommaren är lång och att det finns tid till allt det där andra sen. typ som att köpa något onödigt men fint för alla de där guldtiorna jag hittade i en låda här hemma.

  världens största kram!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   8 juli, 2018

   Parker och glass finns alltid kvar!! Krya på dig! Du kan ju göra onödig shoppingresearch så länge 😉 kram!

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS